x Ważne: Strona www.pierozek.pl wykorzystuje pliki cookies.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych, statystycznych, świadczenia usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Zawsze możesz zmienić te ustawienia. - Poznaj szczegóły.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

AR SZELFirma C Sp. J. dnia 30.04.2015 r. zakończyła realizację projektu pt. „SCHŁADZANIE SZOKOWE – SZANSĄ ROZWOJU”, którego realizacja współfinansowana była przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.

Dofinansowaniu uzyskano w ramach IV naboru do Funduszu Promocji Produktu Regionalnego/Tradycyjnego/Ekologicznego - PRZEDSIĘBIORCY w ramach projektu pn. "Alpejsko-Karpacki Most Współpracy" współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.

Celem głównym projektu „Schładzanie szokowe – szansą rozwoju” było zwiększenie konkurencyjności firmy i oferowanych przez nią certyfikowanych tradycyjnych i ekologicznych produktów na rynku krajowym i zagranicznym poprzez ulepszenie procesu przetwórstwa, dzięki zakupowi nowego sprzętu niezbędnego do prowadzenia tej działalności. W ramach projektu zakupiono schładzarko - zamrażarkę szokową (1 szt.).

Całkowita wartość projektu wyniosła 81 180,00 zł, w tym wysokość wydatków kwalifikowalnych 66 000,00 zł. Wysokość dofinansowania projektu ze środków Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy wyniosła 39 600,00 zł, a wkład własny w projekcie 26 400,00 zł.

Przydatne adresy:
http://www.programszwajcarski.gov.pl
http://www.alp-carp.com/
http://www.podkarpackiesmaki.pl/
http://www.procarpathia.pl/


Dane kontaktowe:   
AR Szelc Spółka Jawna, ul. Krakowska 89, 38-400 Krosno.
Telefon: + 48 13 43 212 14, e-mail: biuro@pierozek.pl, strona internetowa: www.pierozek.pl

 


 


 

 

 

Krosno, 2015-03-05

PROJEKT „SCHŁADZANIE SZOKOWE – SZANSĄ ROZWOJU”
 

Pragniemy poinformować, że w dniu 27 lutego 2015 r. Firma AR SZELC Spółka Jawna podpisała umowę o dofinansowanie projektu pn. „Schładzanie szokowe – szansą rozwoju”, którego realizacja współfinansowana jest przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.

Dofinansowaniu uzyskano w ramach IV naboru do Funduszu Promocji Produktu Regionalnego/Tradycyjnego/Ekologicznego - PRZEDSIĘBIORCY w ramach projektu pn. "Alpejsko-Karpacki Most Współpracy" współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.

Celem głównym projektu „Schładzanie szokowe – szansą rozwoju” jest zwiększenie konkurencyjności firmy i oferowanych przez nią certyfikowanych tradycyjnych i ekologicznych produktów na rynku krajowym i zagranicznym poprzez ulepszenie procesu przetwórstwa, dzięki zakupowi nowego sprzętu niezbędnego do prowadzenia tej działalności.

Cele szczegółowe projektu:

  • lepsze wykorzystanie posiadanego potencjału poprzez dotarcie do szerszej grupy odbiorców;
  • ulepszenie procesu przetwórstwa ekologicznego i tradycyjnego poprzez skrócenie czasu schładzania produktów po ich obróbce termicznej, co w konsekwencji wpłynie na wydłużenie ich terminu przydatności do spożycia;
  • zatrzymanie wszystkich walorów smakowych i zapachowych produktów dzięki szybkiemu odbieraniu ciepła produktom po ich obróbce termicznej;
  • szybsze wprowadzenie produktów do sprzedaży od chwili ich wytworzenia;

W trakcie projektu, którego realizacja przewidziana jest w okresie od 2 marca do 30 kwietnia 2015 r. zaplanowano zakup schładzarko-zamrażarki szokowej umożliwiającej chłodzenie produktów bezpośrednio po ich obróbce  termicznej oraz przeprowadzenie działań o charakterze promocyjnym, w tym publikacja dwóch informacji prasowych.

Realizacja projektu „Schładzanie szokowe – szansą rozwoju” i założone w nim cele w pełni wpisują się w cele Funduszu Promocji Produktu Regionalnego/Tradycyjnego/Ekologicznego, gdyż przyczynią się do ich realizacji poprzez zwiększenie wykorzystania posiadanego przez Firmę AR SZELC Spółka Jawna potencjału dziedzictwa kulturowego i kulinarnego w zakresie przetwórstwa ekologicznego. W perspektywie celów Funduszu  działania podejmowane w ramach projektu doprowadzą do wdrożenia innowacyjnych procesów gospodarczych na poziomie lokalnym i regionalnym, wpłyną na jakość certyfikowanych procesów produkcyjnych oraz zwiększą procent podmiotów wykorzystujących markę produktu ekologicznego. 

Całkowita wartość projektu wynosi 81 180,00 zł, w tym wysokość wydatków kwalifikowalnych wynosi 66 000,00 zł. Wysokość dofinansowania projektu ze środków Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy wynosi 39 600,00 zł, a wkład własny w projekcie wynosi 26 400,00 zł.

Przydatne adresy:
http://www.programszwajcarski.gov.pl
http://www.alp-carp.com/
http://www.podkarpackiesmaki.pl/
http://www.procarpathia.pl/


Dane kontaktowe:   
AR Szelc Spółka Jawna, ul. Krakowska 89, 38-400 Krosno.
Telefon: + 48 13 43 212 14, e-mail: biuro@pierozek.pl, strona internetowa: www.pierozek.pl

 


 


 

 
 
 
Projekt i realizacja: Exeline.pl